Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Opitý muž zaspal na koľajniciach. Zachránilo ho trúbenie vlaku, zrážku si odniesol len bicykel
Zdielať na

Opitý muž zaspal na koľajniciach. Zachránilo ho trúbenie vlaku, zrážku si odniesol len bicykel

MALACKY / Starší muž, ktorý v nedeľu, 4.9., večer údajne zaspal priamo na železničnom priecestí v Malackách, mal poriadne šťastie. Zobudilo ho až trúbenie vlaku a z koľajiska stihol odísť. Podľa informácií TV JOJ mal byť pod vplyvom alkoholu.

"Opitý človek s asi dvoma promile ležal v koľajisku a zaspal tam," uviedol jeden z miestnych obyvateľov. Starší muž sa podľa neho druhýkrát narodil. Včas si ho totiž všimol rušňovodič, ktorý ihneď použil výstražné trúbenie. Kolíziu s vlakom si tak odniesol len bicykel, ktorý ležal hneď vedľa vraj podguráženého muža. "Prebral sa, prekotúľal a rušňovodič prešiel bicykel, ktorý tam ostal," doplnil miestny.

Svedkovia hneď po kolízii privolali mužovi pomoc. Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Síce bol pri vedomí, no zraneniam sa nevyhol. "Krvácal z hlavy. Vyslaní záchranári ho ošetrili a s úrazom hlavy transportovali do nemocnice," povedala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, za policajtov rozprával Michal Szeiff: "Policajti vykonali na mieste všetky potrebné prvotné úkony. Na mieste neboli zistené okolnosti k začatiu trestného konania v tejto veci."

Nehoda na železničnom priecestí v Malackách si vyžiadala aj obmedzenie vo vlakovej doprave. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie šiestich vlakov v trvaní od 7 do 114 minút," znie vyjadrenie Železníc Slovenskej republiky z úst Rii Feik Achbergerovej. Podľa miestnych obyvateľov nejde o ojedinelý prípad. K tragickému stretu s vlakom došlo na tom istom mieste aj uplynulý piatok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy