Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Strážnika mal napadnúť policajt! Jeho slovám nikto neverí
Zdielať na

Strážnika mal napadnúť policajt! Jeho slovám nikto neverí

SOBRANCE / Keď jeden z partie asi 20 piknikujúcich ľudí v areáli sobraneckých kúpeľov napadol miestneho strážnika, vyzeralo to na jasnú záležitosť. Po zistení, že išlo o policajta v civile, sa všetko zamotalo. Strážnik odvtedy nedokáže vyšetrovateľov presvedčiť, že bol vážne zranený.

Policajta predvolali na výsluch

Strážnikovi podľa jeho vlastných slov najskôr z hlavy dali preč šiltovku a potom utŕžil aj niekoľko faciek. Strážnik následne zavolal na číslo 158 a na miesto privolal policajnú hliadku.

Keď jej išiel oproti, útočník sa mal za ním zvonu rozbehnúť. "Dal ma na zem a začal ma kopať. Postavil som sa a znovu ma udrel - po krku, po chrbte," vraví napadnutý strážnik Jozef Németh.

Policajt bol následne predvedený na výsluch. Strážnik absolvoval v nemocnici vyšetrenie a neskôr aj hospitalizovali. "Marodoval som asi 5 alebo 6 týždňov," hovorí.

Keďže išlo o policajta, prípadu sa venovali viaceré vyšetrovacie zložky. Podľa ich záverov síce k napadnutiu strážnika jednoznačne došlo, no neboli pri ňom spôsobené takmer žiadne zranenia.

Jozef: Znalecký posudok som nevidel

"Podľa vykonaných dôkazov zranenia, ktoré utrpel poškodený, si nevyžadovali žiadnu liečbu ani práce neschopnosť," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Košicach Milan Filičko. "Výsledky vyšetrovania ukázali, že ide o skutok, ktorý nie je trestným činom, ale mohol by byť priestupkom," potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová.

Takéto závery vychádzajú najmä zo znaleckého posudku. Podľa strážnika bol ale tento kľúčový dokument vypracovaný zvláštnym spôsobom. " Ja som znalectvo žiadne nevidel, ani som neposielal nikam papiere," vraví. Prípad sa momentálne rieši v priestupkovom konaní. Poškodený sa však chce odvolať na generálnu prokuratúru.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy