Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rozsiahla akcia v teréne. Policajti sa zamerali na popíjanie mladých
Zdielať na

Rozsiahla akcia v teréne. Policajti sa zamerali na popíjanie mladých

Bary, reštaurácie a nočné podniky v Banskej Bystrici boli v piatok večer pod drobnohľadom približne 50-tich mužov zákona. Pri pohárikoch hľadali najmä maloleté deti a tínedžerov. V teréne boli desiatky mestských ale aj štátnych policajtov, colníkov a pracovníkov inšpektorátu práce.

17-ročný chlapec mal v sebe 1,5 promile

Začali v centre mesta, zacielené mali najmä na deti pod 15 rokov, ktoré v takých to podnikoch po deviatej večer nemajú čo robiť, jedine že by boli v sprievode rodičov. Pokračovali podnikom na sídlisku Sásová.

Colníci kontrolovali pôvod nalievaného alkoholu a správne kolkové známky. Ľudia z inšpektorátu práce zas prezerali doklady zamestnancov. V jednej z krčiem policajti "načapali" 17-ročného mladíka, ten nafúkal takmer 1 a pol promile. "Rodičia väčšinou nie sú nadšení, sú hneď informovaní. Musia sa dostaviť na mestskú políciu a dieťa si prevziať," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Janka Vrbická. 

Najviac opitých v Banskej Štiavnici

Rovnaké kontroly vo večerných podnikoch robili policajti v takmer všetkých mestách v kraji, najviac opitých mladistvých bolo v Banskej Štiavnici a v Brezne. Najmenej ich bolo opitých v Banskej Bystrici, podniky tu pravidelne kontrolujú mestskí policajti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy