Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
O služby gastro prevádzok sa zákazníci stále netrhajú. V niektorých je viac personálu než zákazníkov
Zdielať na

O služby gastro prevádzok sa zákazníci stále netrhajú. V niektorých je viac personálu než zákazníkov

BRATISLAVA / Zrušený zákaz vychádzania potešil aj gastroprevádzky. Včera to vyzeralo na uvoľnený večer po prísnych opatreniach. Očkovaní a tí, ktorí covid prekonali si mohli v reštauráciách posedieť aj po 20tej hodine. No zákazníkov bolo krížom cez celé Slovensko ako šafránu. Niekde prevažovala obsluha

Aj bez zákazu vychádzania boli ulice takmer prázdne a v reštauráciách sem tam niekto pri stole. A tento trend januárového uvoľneného večera akoby sa tiahol aj cez ostatné regióny až po Vysoké Tatry a ešte ďalej. 

Hostí nebolo ani vo Vysokých Tatrách 

Hostia pri stoloch chýbali aj v Tatranskej Lomnici, ale vedúci prevádzky to pripisuje hlavne tomu, že skončil jeden vrchol sezóny. Ľudia doprázdninovali a veselšie bude hlavne cez víkend. "Aby si ľudia mohli užiť viac jedla a pitia a dúfam že viac ľudí bude navštevoval naše miesto," povedal vedúci reštaurácie Ján Slezák. 

Zrušený zákaz vychádzania potešil aj hotelierov , konečne nebudú musieť ľudí i vyháňať do izieb. "Môžu si dlhšie posedieť aj v lobby bare," uviedla riaditeľka hotela na Štrbskom plese Erika Fočárová. 

V najväčšom nákupnom centre v Trenčíne – na ľudí po ôsmej večer čakali márne. "Dnes sme otvorení dlhšie, žiaľ centrum je prázdne, veríme, že zákazníci sa vrátia," uviedla manažérka rýchleho občerstvenia Martina Fireková. 

Všetko mali pripravené, aby uspokojili žalúdky návštevníkov. Obsluhovať ale nemali koho. "My sme radi za každého zákazníka, ktorý k nám príde po ôsmej a radi ho obslúžime," uviedol Peter Frühauf z ďalšej prevádzky. 

Väčšina podnikov je stále zatvorená 

Rovnako pusto bolo aj v uliciach Trenčína. Preháňal sa nimi iba vietor. Väčšina barov a kaviarní bola zatvorená. Podnik ktoré otvorili zívali poväčšine prázdnotou. "Na to, že zrušili zákaz vychádzania ľudia nechodia," povedal prevádzkar Marek Čiernik.  

V obľúbenom podniku v centre Prešova zažili včerajšiu obedňajšiu zmenu takú ako kedysi, no večer to už vyzeralo tak ako by sa informácia o nových opatreniach k ľuďom ani nedostala. "Po tej ôsmej, neviem či už ľudia o tom zrušenom zákaze vychádzania vedia, či nevedia," uviedla Simona Tomášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy