Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zatváranie škôl pokračuje: Regionálne úrady požiadali o zvolanie krízových štábov
Zdielať na

Zatváranie škôl pokračuje: Regionálne úrady požiadali o zvolanie krízových štábov

SLOVENSKO / V súčasnosti sa dištančne vzdeláva už asi 17 percent žiakov, no bude ich viac. Od dnešného dňa k nim pribudli školáci z Vranova nad Topľou, Bardejova a Rožňavy. Zajtra sa pre zlú epidemickú situáciu prezenčná výučba skončí aj pre stredoškolákov a žiakov druhého stupňa základných škôl na Orave.

Pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu hygienici vo Vranove nad Topľou plošne zatvorili stredné školy, ako aj druhé stupne základných škôl. V dvoch základných školách sa budú z domu učiť aj tí najmenší žiaci. Na 10 dní prešli od pondelka na dištančnú formu výučby aj žiaci druhého stupňa zo ZŠ Bartolomeja Krpelca v Bardejove. Školy sú od pondelka zatvorené aj v okrese Rožňava.

K ich zatváraniu prichádza už aj na Orave. Od utorka budú na Orave zatvorené stredné školy aj druhý stupeň základných škôl. Ide o okresy Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín. Rozhodnutie hygienikov prišlo počas dnešného dňa. A postupne sa ozývajú ďalšie regióny. Od 1. decembra budú v školských laviciach sedieť v okresoch Banská Bystrica a Brezno iba žiaci prvého stupňa ZŠ.

Najlepšia situácia je podľa ministra školstva momentálne v Žiari nad Hronom a jeho okolí, ako aj v Bratislave. "Pokračujeme aj naďalej v štandardnom samotestovaní, ktoré je odporúčané na pondelok a štvrtok," vyjadril sa minister školstva Branislav Gröhling. Po karanténe má už aj jedna základná škola v Kežmarku. Pre ďalšie pozitívne prípady tam ale nakoniec musela jedna trieda prejsť opäť na dištančné vzdelávanie. Z Úradu verejného zdravotníctva nám potvrdili, že regionálne úrady požiadali o zvolanie krízových štábov. Témou je plošné zatváranie škôl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy