Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Premiér Heger dnes dostal druhú dávku očkovania, termín na Sputnik má už aj Matovič
Zdielať na

Premiér Heger dnes dostal druhú dávku očkovania, termín na Sputnik má už aj Matovič

BRATISLAVA / Zaočkovanosť prvou dávkou vakcíny už dosiahla na Slovensku hranicu 40 percent. Vo štvrtok pribudlo 4 607 ľudí, ktorí dostali prvú dávku a druhú dávku podali 5 257 osobám. Dnes do vakcinačného centra prišiel na druhú dávku vakcíny aj premiér Eduard Heger a pozvánku by už mal mať aj jeho predchodca Igor Matovič. Esemesku s termínom na očkovanie dostal v deň, kedy kritizoval ministra Lengvarského.

Tempo očkovania sa spomaľuje a v čakárni momentálne na prvú dávku čaká menej ako 10 000 ľudí. Ministerstvo preto od budúceho týždňa uvoľňuje pravidlá pre mobilné očkovacie jednotky.

Na druhú dávku čaká viac ako 151 000 ľudí. Toto číslo dnes znížil aj premiér Heger.

"Prosím vás, aby sme zodpovedne pristúpili aj k tomuto zápasu v tretej vlne, pretože je to naozaj o osobnom rozhodnutí každého jedného občana," povedal pred novinármi premiér Heger.

Na Sputnik je pri prvej dávke v čakárni 1009 ľudí a pri druhej dávke 3742.

Minister financií a bývalý premiér Igor Matovič ešte v stredu na rokovaní Vlády tvrdil, že je stále nezaočkovaný, keďže nedostal pozvánku na očkovanie vakcínou Sputnik.

Minister zdravotníctva si to na NCZI nechal preveriť. V rozhovore pre portál Postoj uviedol, že Igor Matovič dostal termín v stredu ráno.

"Možno si len neprečítal správu, nechcem sa do toho viac miešať," odmietol to ďalej komentovať minister Lengvarský.

Na Sputnik je pri prvej dávke v čakárni 1009 ľudí a pri druhej dávke 3742. O vlastnom očkovaní Igor Matovič mlčí. Uvoľnil však finančné prostriedky na kampaň o očkovaní.

"Ide o sumu 3 862 559 eur, ktorá bola vyčlenené z takzvanej covidovej rezervy štátneho rozpočtu. Uvoľnenie zdrojov je však zo strany ministerstva financií podmienené prísnou kontrolou a efektivitou ich využitia," píše sa vo vyjadrení ministerstva.

Ex-premiérov príbeh s očkovaním je dlhý:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy