Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Situácia sa zlepšuje aj v zaradeniach sociálnych služieb. Krajniak hovorí o postupnom otváraní
Zdielať na

Situácia sa zlepšuje aj v zaradeniach sociálnych služieb. Krajniak hovorí o postupnom otváraní

BRATISLAVA / Zlepšenie epidemiologickej situácie by mali cítiť aj v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré bojovali celé týždne s nákazou u svojich klientov. Podľa ministra sa postupne môžu otvárať, dokáže ale pochopiť aj opatrnosť riaditeľov zariadení.

Situácia sa postupne zlepšuje aj v jednotlivých zariadeniach sociálnych služieb. Na vrchole pandémie bolo zariadení, kde mali pozitívnych klientov a ktoré bojovali s covidom takmer 220, aktuálne je to necelá tridsiatka zariadení, čo je podľa ministra práce dobrý signál. 

Situáciu podľa ministra práce zlepšuje aj preočkovanie ľudí v týchto zariadeniach. Z tých zariadení, ktoré mali záujem už bude väčšina zaočkovaná. Zariadenia, kde boli klienti pozitívni, tam sa čaká na prekonanie doby po prekonaní covidu, kedy je odporúčané tri mesiace neočkovať.

Zariadenia sa riadia COVID semaforom

Aktuálne sa zariadenia riadia semaforom platným i pre sociálne zariadenia. Postupne je možné podľa miery pozitivity umožňovať návštevy.

Iniciatíva hodiny pre seniorov

Okrem toho je tu iniciatíva hodiny pre seniorov, kedy dobrovoľníci telefonicky komunikujú so seniormi v jednotlivých zariadeniach a udržiavajú s nimi dlhodobejšiu komunikáciu, aby život v sociálnych zariadeniach nebol úplne izolovaný aj v čase pandémie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy