Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rušňovodičov z Prievidze vyšetrujú policajti. Falšovali negatívne certifikáty
Zdielať na

Rušňovodičov z Prievidze vyšetrujú policajti. Falšovali negatívne certifikáty

PRIEVIDZA / Rušňovodiči z Prievidze falšovali certifikáty. Prišli na to železniční policajti. Muži nerešpektovali prijaté pravidlá a preto ich skontrolovali. Zistili, že ani jeden z nich nemá platný doklad o absolvovaní testu.

V rukách železničných policajtov skončili traja rušňovodiči. Podľa doterajších zistení mali falšovať certifikáty. Podľa našich informácií chodili často bez prekrytia tváre a ignorovali prijaté nariadenia. Policajti z tunajšej železničnej polície sa preto rozhodli, že ich dôkladne skontrolujú. "Policajti odboru železničnej polície KR PZ z Trenčína počas služby zistili, že traja rušňovodiči porušili aktuálne protipandemické nariadenia. Jeden z nich nemal prekryté dýchacie cesty a predložil falošný certifikát," informuje hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

Na pravidelných testoch nebol, ale sfalšoval si certifikát s negatívnym výsledkom. Jeho kolega zašiel ešte ďalej. Ten si vystavil certifikát o tom, že bol pozitívny. Do práce pritom chodil. Preukazoval sa však stále tým istým testom s tým, že pozitívny už bol a tak na testovanie chodiť nemusí. "Posledný z nich nemal pri sebe platný certifikát a bol riešený blokovou pokutou," hovorí Kudlička.

Všetci traja rušňovodiči jazdili na pravidelných linkách a vozili ľudí po celom Slovensku. Prípad riešia nielen policajti, ale aj ich zamestnávateľ. Aj ten prípad dôkladne prešetrí. "Takéto správanie je pre nás neprijateľné. O to viac, že sa ho dopustil niekto, kto do veľkej miery zodpovedá za našich cestujúcich i vlaky. Vec prešetrujeme a prijmeme príslušné disciplinárne opatrenia," informuje hovorca ZSSK Tomáš Kováč. "Porušili nariadenie vlády, je to priestupok," informuje právnik Róbert Pietrik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy