Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po päťdesiatich dňoch čiastočne zrušili karanténu v DSS Pezinok, niektorí zamestnanci môžu ísť domov
Zdielať na

Po päťdesiatich dňoch čiastočne zrušili karanténu v DSS Pezinok, niektorí zamestnanci môžu ísť domov

PEZINOK / Po viac ako päťdesiatich dňoch  1. júna Regionálny úrad verejného zdravotníctva čiastočne zrušil karanténu v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov v Pezinku. Týka sa to ale iba zamestnancov s negatívnym výsledkom testu. Covid-19, ktorý v zariadení prepukol na začiatku apríla, si vyžiadal až 17 obetí z radov klientov. 

Problémy v pezinskej DSS sa začali 11. apríla. Novým koronavírusom sa vtedy nakazila 90-ročná klientka. Postupným testovaním sa zistilo že nakazených bolo viac ako 60 klientov, teda viac ako polovica, pričom pozitívnych bolo aj takmer 20 zamestnancov.

v DSS-ke sú tak aj zamestnanci, ktorí museli ostať v zariadení od vyhlásenia karantény a teda neuveriteľných 52 dní. Od dnes môžu opustiť pracovisko a odísť domov. Pôjde ale len o zamestnancov, ktorí sa starali o negatívnych klientov a oni sami mali dvakrát po sebe negatívny výsledok testov na Covid-19. Rozhodol o tom regionálny hygienik. "Samozrejme za prísneho dodržiavania všetkých hygienických opatrení. To znamená, že zamestnanci s dvomi negatívnymi výsledkami testov na COVID-19, môžu ísť domov a do služieb budú v najbližších dňoch nastupovať už z domáceho prostredia," uviedla hovorkyňa bratislavskej župy Lucia Forman. 

Zákaz návštev v zariadení však pretrváva aj naďalej. Zároveň do zariadenia podľa bratislavskej župy, ktorá je zriaďovateľom DSS-ky nastúpili ďalšie nové posily. Dobrou správou je, že v nemocnici už nie hospitalizovaný žiadny z klientov tohto zariadenia. "Dnes sme prepustili posledného pacienta z tohto zariadenia, ktorému vyšiel 2x po sebe negatívny test na Covid-19," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice Bratislava, Eva Kliská. 

Takto pred týždňom bolo hospitalizovaných na bratislavských Kramároch ešte 5 klientov pezinského zariadenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy