Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Staroľubovnianska nemocnica hľadá posily
Zdielať na

Staroľubovnianska nemocnica hľadá posily

STARÁ ĽUBOVŇA / Staroľubovnianska nemocnica potrebuje nový personál . Vedenie sa rozhodlo hľadať medzi tými, ktorí prišli zo zahraničia a už sa nechcú alebo nebudú môcť vrátiť späť do svojho pôvodného zamestania. Pre karanténu by mohlo byť jednou z možnosti aj to, že záujemcovia absolvuju online pohovor ale riaditeľ sa nakoniec priklonil k inej možnosti.

Mnohí zdravotníci, ktorí pracovali v zahraničí prišli práve pre COVID-19 o prácu. Nemocnica v Starej Ľubovni nemala pred koronavírusom s personalom problém. Vypukla pandémia a niektorí zamestnanci odišli, išlo hlavne o tehotne zdravotné sestry. Práceneschopnosť svojich ľudi sa vedenie rozhodlo riešit tak, že dá šancu tým, ktorých o prácu pripravila pandémia. "Predpokladám,  že tí ľudia, ktorí sa vrátili, či už z talianska,  rakúska a  česka, že možno sa tam do októbra nedostanú a možnože  aj zvážia a  budú pracovať u nás." 

Ako nám povedal riaditeľ nemocnice, primárne hľadajú zdravotné sestry, pomocný zdravotnícky personál a v prípade ak nemá niekto vzdelanie, tak ho zaškolia.Ozývať sa vzhľadom na komplikovanú situáciu možu mailom alebo telefonicky, niektorí to už tak urobili.


Riaditeľ plánuje, že sa so záujemcami po ich karanténe stretne osobne, vylúčil že by pohovor robil online alebo telefonicky. Začne sa veľmi netradične. Uchádzači budú musieť pred jeho začiatkom absolvovať filter až potom sa stretnú so svojim mozno budúcim zamestnávateľom. O prácu prejavili záujem zdravotné sestry a niekoľko bývalých opatrovateliek zo zahraničia.

Zdravotníci  trpia nedostatkom materiálu. Pozrite si video:

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy