Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kľúčom proti koronavírusu môže byť čokoláda, víno alebo čaj. Vo všetkých sa nachádza Taxifolín
Zdielať na

Kľúčom proti koronavírusu môže byť čokoláda, víno alebo čaj. Vo všetkých sa nachádza Taxifolín

SLOVENSKO / Vedci na celom svete intenzívne hľadajú účinný liek proti koronavírusu. A ich pozornosť zaujala aj jedna veľmi zaujímavá chemická zlúčenina, ktorá by mohla byť liekom proti vírusom. Volá sa TAXIFOLÍN a neuveríte, kde všade sa vyskytuje - v červenom víne, zelenom čaji a dokonca aj v čokoláde.

Komu by sa nepáčilo, ak by mu lekár na vírusové ochorenie predpísal tabuľku čokolády, či pravidelný príjem zeleného čaju, či dokonca červeného vína. V každej z týchto potravín sa nachádza taxifolínJe jedným z chemických zlúčenín, ktoré majú potenciu byť antivirálnym liekom proti koronavírusu, bez toxických vedľajších účinkov. Odkiaľ  sa táto zložka vzala opísal biochemik Pavol Čekan: "Doktor Smieško vo Švajčiarsku, ktorý študoval, že ktoré chemické molekuly by mohli fungovať ako liek proti koronavírusu a z jedenástich takýchto chemických zlúčenín vyšla jedna, ktorá sa volá taxifolín ako jedna z možností lieku a veľmi pekné je, že práve taký taxifolín sa nachádza práve v červenom víne, čokoláde a v zelenom čaji."


Podľa odborníkov je tu teda možnosť, ako by sa ľudia mohli chrániť, respektíve preventívne pôsobiť na koronavírus. Piť veľa zeleného čaju, jesť veľa čokolády a piť červené víno. Samozrejme z rozumom a nepreháňať to, pretože nadmerná konzumácia alkoholu má zase opačný efekt. "V prípade veľkého množstva sa znižuje schopnosť imunitného systému bojovať proti vírusu. Samozrejme, že jednou z najlepších ochrán je naozaj nosiť rúšky a dodržiavať veľmi striktnú hygienu, čo sa týka aj dezinfekcie rúk." dodal biochemik.

Počas týchto dní je lepšie sa vyhýbať verejnosti, radšej zotrvať doma v dobrovoľnej karanténe. 

"Karanténu treba dodržiavať v prvom rade preto, že reálne nemáme možnosť vedieť, kto je nositeľom vírusu a kto ho šíri. Tie výsledky testov, ktoré máme sú iba testy osôb, ktoré boli vyšetrené. Vyšetriť nemôžeme každého, lebo momentálne na to nie sú zdroje a z tých vyšetrených, aj keď vyjde negatívny, on môže byť vlastne pozitívny, lebo ten test nemusí ukázať - pokiaľ je rýchly - úplne všetkých." dodal lekár Peter Kováč. Takže stále platí s rúškom, s čistými rukami a s kúskom čokolády vydržať doma.

Zatiaľ čo vedci na celom svete hľadajú liek proti koronavírusu. Ochranné pomôcky dochádzajú zdravotníkom v prvej línií:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy