Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takzvaný pacient "0" a jeho mama sú už doma
Zdielať na

Takzvaný pacient "0" a jeho mama sú už doma

BRATISLAVA / Takzvaný "pacient nula" a jeho mama boli prepustení z nemocnice do domácej liečby. Teraz ich čaká 14-dňová domáca karanténa. Hygienici dnes potvrdili 8 nových prípadov. Spolu je k dnešnému dňu na Slovensku nakazených 105 pacientov.

Pacient 0 a jeho matka boli  hospitalizovaní na infekčnej klinike Univerzitnej nemocnice  Bratislava.  Prvé ochorenie u otca potvrdili hygienici 6. marca, následne 7. marca aj u matky a syna, ktorý bol v polovici feburára v Benátkach.
"Pacienti, ktorí boli u nás hospitalizovaní s potvrdením Covid -19 majú ukončenú hospitalizáciu. Ich klinický stav bol bezpríznakový. Nevykazovali príznaky tohto ochorenia." povedala Eva Kliská hovorkyňa univerzitnej nemocnici v Bratislave

Pacientov po prepustení do domácej liečby kontrolujú už hygienici. Absolvovať by mali ešte kontrolné testy.
Prepustení majú nariadené 14 dní od potvrdenia výsledku podrobiť sa izolácií v domácom prostredí, zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie alebo prijímať v mieste izolácie vnímavé osoby. Informovala o tom Katarína Nosálová hovorkyňa regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave.

Hygienici dnes potvrdili  osem nových prípadov nakazených ochorením Covid-19.
Väčšina nakazených má  podľa ministerstva  zdravotníctva  cestovateľskú anamnézu. Na Slovensko prišli z Talianska, Francúzska,  Poľska a Česka.


Premiér Pellegrini oznámil, že 35 pacientov je hospitalizovaných. Podľa posledných informácií ani jeden ešte nevyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu aj keď niektorí z nich sú na  jednotke intenzívnej starostlivosti a jeden na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Lekári z bratislavskej nemocnice sú stále v karanténe a postupne ich testujú. Karanténa sa však skončila 58 zamestnancom Bojnickej nemocnice, ktorí v nej skončili po tom ako jedna pacientka nepriznala kontakt s dcérou pracujúcou v Rakúsku. Test bol u ženy negatívny. Mimo karantény je už aj posádka záchranárov z Makova, ktorá prišla do styku so ženou. Tá zamlčala, že mohla byť v kontakte s ľuďmi s pozitívnou cestovateľskou anamnézou.

Na poštách  začali platiť prísne opatrenia.  Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy