Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za dedinskú korupciu hrozí nededinský trest
Zdielať na

Za dedinskú korupciu hrozí nededinský trest

Korupčné škandály nemáme len vo veľkej politike. Najnovší sa rieši v malej obci na východe Slovenska. Dvaja poslanci si vraj od bývalého starostu vypýtali úplatok. Teraz im hrozí niekoľkoročné väzenie.

Aj zástupca starostu

"Po prevzatí úplatku zasiahla polícia a oboch poslancov zadržala. Vyšetrovateľ ich obvinil z prijímania úplatku," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia policajného zboru.

Korupčný škandál otriasol inak malou nenápadnou dedinou. Po zásahu Úradu proti korupcii tu majú dvoch obvinených poslancov, z toho jeden je dokonca zástupca starostu. Obec platí bývalému starostovi niekoľko tisícové odstupné po 140 eur mesačne.

Všetko je to naopak

Na viac jednoducho nemajú, no dvaja poslanci podľa polície našli riešenie. Od bývalého starostu mali prijať úplatok za to, že zmenia uznesenie a on sa k peniazom dostane v dvoch, alebo troch splátkach.

Dvaja obvinení poslanci bývajú v tejto osade nad dedinou, no podľa miestnych obyvateľov, to bola pasca, ktorú mal zosnovať bývalý starosta. Ich rodina ich bráni, vraj ten, čo peniaze ponúkal bol práve starosta. S bývalým starostom sme sa skontaktovali len telefonicky, no viac sme sa nedozvedeli. "Ja nemôžem podávať informácie," povedal do telefónu.

Ak je celý korupčný škandál pravda, tak dvaja poslanci po dokázaní viny by za stovky eur mohli stráviť za mrežami až 12 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy