Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mačací muž zo Sýrie zachraňuje ľudí aj domácich miláčikov
Zdielať na

Mačací muž zo Sýrie zachraňuje ľudí aj domácich miláčikov

Zdroj: Mohamed Alaa Aljaleel / Facebook

ALEPPO / Mohameda Alaa Aljaleela prezývajú mačací muž. Tento vodič sanitky žije v sýrskom meste Aleppo, ktoré je vo vojnovom stave. Do práce ho povolávajú pri mnohých nešťastiach i nehodách. Stará sa o opustené mačky, píše reflex.cz.

Mohamed bol pred vojnou elektrikár, teraz pracuje ako vodič sanitky. Často jazdí pre zranených taktiež do miest, ktoré sú bombardované zo všetkých strán konfliktu. V posledných mesiacoch ešte intenzívnejšie než predtým. 

Okrem toho každé ráno nakúpi trochu jedla pre opustené mačky. Ich majiteľov buď zabili alebo utiekli. Taktiež sa množia prípady, že ľudia jednoducho nemajú dosť peňazí na to, aby zvieratá uživili, píše reflex.cz. 

Útočisko pre mačky

Mohamed Alaa Aljaleel založil taktiež pre mačky malé útočisko.Vďaka medializácii sa mu podarilo zohnať peniaze na záchranu opustených mačiek aj zo zahraničia. Začínal s 20 mačkami, dnes ich je viac ako sto. Do práce zapojil i niektoré miestne deti.

​Raz mu prinieslo uplakané dievčatko svoje mačiatko, pretože jej rodina opúšťala mesto. Požiadala ho, či by sa o neho nemohol postarať a dávať na Facebook fotky, aby sa zvieraťu darí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy