Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapec, ktorý na základnej škole postrelil troch ľudí, zabil aj otca
Zdielať na

Chlapec, ktorý na základnej škole postrelil troch ľudí, zabil aj otca

TOWNVILLE / Štrnásťročný chlapec, ktorý v stredu na základnej škole v Južnej Karolíne postrelil troch ľudí, podľa polície ešte predtým zastrelil vlastného otca. Podľa agentúry AP vyšetrovatelia nevidia v činoch spojitosť s terorizmom ani rasistický podtext.

Štyridsaťsedemročného otca strieľajúceho chlapca našli policajti mŕtveho doma. Pri vyšetrovaní vychádzajú z toho, že muž bol strelcovou prvou obeťou, kým sa tínedžer vydal do školy. Nie je jasné, či použitá zbraň patrila zastrelenému mužovi. 

V škole v meste Townville strelil útočník dvoch šesťročných chlapcov do nohy a jednu učiteľku do ramena. Jedno z postrelených detí je v kritickom stave. Druhé dieťa a učiteľka podľa lekárov neutrpeli vážne zranenia, ale aj tak zostávajú v nemocnici. 

Motív zatiaľ neznámy

Policajti strelca zadržali a podľa nich v škole nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Motív činu zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú, podľa nich nie sú žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali spojitosť incidentu s terorizmom alebo s rasovo motivovaným násilím. 

​V posledných rokoch sa strieľalo na niekoľkých amerických školách. Páchateľom bol väčšinou duševne narušený jedinec. Podobné násilie vždy oživí diskusiu o podmienkach držania zbraní v Spojených štátoch, kde ústava dáva občanom právo vlastniť zbraň na svoju obranu. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy