Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Masaker na základnej škole, skoro 30 mŕtvych vrátane detí!
Zdielať na

Masaker na základnej škole, skoro 30 mŕtvych vrátane detí!

Streľba v škole v meste Newtown v americkom štáte Connecticut si vyžiadala takmer 30 mŕtvych, z toho minimálne 18 detí. Uviedla to televízia CNN, ktorá sa odvoláva na miestne zdroje. Podľa FOX News bol strelcom len 24 ročný muž.

Zomrelo najmenej 18 detí

Podľa miestneho denníka Hartford Courant sa najviac strieľalo v triedu, ktorú navštevujú najmenšie deti. 

Základnú školu Sandy Hook navštevujú deti vo veku od piatich do desiatich rokov. Podľa amerických médií sa policajtom podarilo zabiť i človeka, ktorý streľbu zahájil. Na mieste činu sa údajne našli dve pištole. 

Útočníkom otec jedného zo žiakov

CBS News uviedla, že útočníkom bol otec jedného zo žiakov. Medzi mŕtvymi je školský psychológ i riaditeľ školy, oznámila ďalšia stanica CNN.

Na mieste sú sanitky, ako aj policajné vozy. "Prišiel k nám policajt a povedal nám, aby sme bežali von, tak sme tak spravili," povedala televízii NBC jedna zo žiačok. Hovorca bieleho domu uviedol, že prezident Barack Obama je o "tragickej" streľbe predbežne informovaný.

Polícia nariadila všetkým školám v meste, aby zavreli brány a nevpúšťali nikoho dovnútra ani von. Newtown má 27 000 obyvateľov a nachádza sa asi 120 kilometrov od New Yorku. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy