Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Streľba vo Zvolene. Príčinou zrejme 300 000 €
Zdielať na

Streľba vo Zvolene. Príčinou zrejme 300 000 €

Bilancia štvrtkovej streľby vo zvolenskej firme TC Trade je mimoriadne tragická. Zomrel pri nej otec so synom a ich kolega. Z vedľajšej kancelácie všetko počula manželka najmladšieho Mariána. Tá je momentálne v opatere psychiatrov v kremnickej nemocnici. 56-ročného Zvolenčana už obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Príčinou streľby 300 000 €

Podľa našich informácií sa strelec ku všetkému priznal. Do firmy, kde bol desať rokov konateľom, prišiel krátko po ôsmej hodine ráno. S bývalými kolegami sa chcel dohodnúť na finančnom vyrovnaní, vo firme totiž od februára už ako konateľ nefiguroval. Príčinou streľby je údajne 300 000 €.

V kancelárii vznikla roztržka a 56–ročný Ivan začal po troch mužoch strieľať. Každého z nich zasiahli minimálne tri guľky. Do hrudníka, brucha a krku. 62- ročný Milan, jeho 36-ročný syn Marián a ich 45–ročný kolega Adolf na mieste vykrvácali. "Predpokladanou príčinou smrti u všetkých troch poškodených je krvácavý šok pri poraneniach dutiny hrudnej a brušnej. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Zbraň držal legálne

Bývalý konateľ strieľal z legálne držanej zbrane, či však išiel do firmy s tým že svojich bývalých kolegov zavraždí, zisťuje polícia. Z trojnásobnej vraždy ho už vyšetrovateľ aj obvinil a sudca bude rozhodovať o jeho väzbe."Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," dodala Vrbická.

Do policajnej cely prevážali muža v nepriestrelnej veste. Údajne si dobre uvedomoval, čo robí. Podľa psychológa ale mohol konať v afekte...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy