Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pomsta bývalých zamestnancov. Toto sú ďalšie prípady...
Zdielať na

Pomsta bývalých zamestnancov. Toto sú ďalšie prípady...

Štvrtkový prípad streľby zo Zvolena len potvrdzuje, že ani v práci sa nemusíme cítiť bezpečne. Ako na strelnici to v slovenských firmách vyzeralo už aj v minulosti. Ľudia takto riešili osobné, rodinné aj partnerské problémy. Za napadnutiami na pracovisku sa však skrýva aj opitosť...

Explózia v Topoľčanoch

Leto 2009. Topoľčianskou firmou Euromont TO otriasol výbuch. Za všetkým stál Peter Hertel, ktorý do firmy priniesol kufrík s nástražným výbušným systémom. Vraj o ňom nevedel. Ďalší traja muži ho poslali na smrť, pretože sa chceli pomstiť jednej zo zamestnankýň. Polícia mužov zadržala a obvinila. žena však explóziu prežila. Prežili, hoci so zraneniami, aj ostatní. Okrem útočníka...

Za urážku guľku

V roku 2009 riešil urážku streľbou aj 55-ročný muž v súkromnej firme v Lužiankach, okres Nitra. Riaditeľ firmy ho totiž poslal domov, pretože prišiel do práce opitý. Odišiel si do šatne po zbraň a na riaditeľa niekoľkokrát vystrelil. Strieľať však začal aj po kolegoch. Napokon zbraň otočil proti sebe a zastrelil sa. Riaditeľa s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice.

"Zobrali" mu mestský park

Kuriózna bola aj streľba zamestnanca radnice vnútri mestského úradu v Turecku v apríli 2009. Muž jedného zabil a troch ľudí zranil. A príčina? Zamestnanci popreli, žeby dostal muž výpoveď. Údajne mu zmenili pracovnú pozíciu - miesto o mestský park sa staral o jednu ulicu.

Finančné straty a výpoveď

Začiatkom januára 2010 zase spustil streľbu v priestoroch fabriky švajčiarskeho koncernu ABB v Amerike 51-ročný Timothy Hendron. Troch ľudí zabil, piatich zranil. Firma ho totiž vyhodila a v minulosti ju žaloval kvôli finančným stratám.

Smrteľná hádka

Napokon najaktuálnejší je prípad streľby pod slávnym newyorským mrakodrapom Empire State Building v auguste 2012. Muž po hádke zabil bývalého kolegu a počas policajnej prestrelky sám zahynul. Desať ľudí bolo zranených.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy