Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po streľbe vo Zvolene traja mŕtvi. Bývalý šéf si vyrovnával účty
Zdielať na

Po streľbe vo Zvolene traja mŕtvi. Bývalý šéf si vyrovnával účty

Vo Zvolene sa vo štvrtok po ôsmej ráno strieľalo! Po streľbe zostali v miestnom podniku traja mŕtvi. Polícia páchateľa zadržala, podozrivým je bývalý šéf firmy. Zabil aj otca so synom. Dôvodom zrejme bolo vyrovnávanie si účtov. A peniaze...

Vraždil krátko po ôsmej

Incident odohral v jednej z miestnych firiem, ktorá zaoberá strojárstvom. Polícia mala podozrivého strelca zaistiť. "Údajne bývalý konateľ mal zabiť troch terajších konateľov firmy. Staršieho muža odvliekli v putách kukláči," opisuje situáciu z miesta streľby reportérka KRIMI Katarína Juríčková.

Túto verziu potvrdila aj polícia. Tá zadržala Ivana H. krátko po čine. Informoval o tom banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník.

Legálna zbraň...

Trojnásobná vražda sa stala okolo 8:20 v sídle firmy TC Trade. Ivan H., ktorý bol konateľom tejto firmy desať rokov do februára tohto roka. Po hádke zastrelil všetkých troch majiteľov, respektíve spoločníkov tejto firmy - 62-ročného Milana P., jeho 36-ročného syna Mariána P. a 45-ročného Adolfa P.

„Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol Slobodník s tým, že nikto iný nebol zranený.

Išlo o peniaze? Asi

Záchranári ošetrili jednu ženu, ktorá sa psychicky zrútila, išlo o manželku a zároveň nevestu zastrelených mužov. Strelec mal zbraň v legálnej držbe. Polícia na miesto činu prišla na základe telefonátu svedkyne, ktorá zavolala na 112, že počuje vo vedľajšej kancelárii streľbu.

Na miesto vyrazili všetky hliadky zo Zvolena a jedna z hliadok páchateľa zadržala. Motív činu polícia ešte nepozná, podľa Slobodníka ním pravdepodobne bolo finančné vyrovnanie.

Na Slovensku nejde pritom o ojedinelý prípad, kedy sa bývalý zamestnanec rozhodol mstiť takýmto brutálnym spôsobom. O podobných prípadoch u nás aj vo svete si môžete prečítať TU!

Zisťujeme podrobnosti, správu budeme aktualizovať!

Na mieste sú naše štáby. Sledujte živé vysielanie zo Zvolena a Noviny o 17:00

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy