Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zázračný príbeh: Porazil rakovinu, stal sa z neho Superman
Zdielať na

Zázračný príbeh: Porazil rakovinu, stal sa z neho Superman

CLEVELAND / Andrew Simon je muž z ocele. Hoci mu diagnostikovali rakovinu, on sa rozhodol bojovať. Dlhé mesiace spolu s manželkou podstupoval ťažkú liečbu len, aby mohol byť na synovej svadbe a dcériných promóciách. A vyzerá to tak, že vyhral.

V novembri Andrewovi Simonovi diagnostikovali rakovinu mozgu. Andy sa však nesklonil ani pred najhorším stupňom nádoru na mozgu. Vytrvalo bojoval a jeho milujúca žena mu každý deň pomáhala. Najprv ho čakala operácia, následne rádioterapia a potom chemoterapia. "Mám zmiešané pocity, pretože títo ľudia sú ako moja rodina," priznal Andy. 

Nemal čo stratiť. Stal sa preto akýmsi pokusným králikom pre lekárov, ktorí na ňom vyskúšali  dvojkombináciu liečiv, ktoré by mali byť ešte účinnejšie ako klasická chemoterapia.

Odobraté kmeňové bunky

Avšak malo to aj tienistú stránku. Kombinácia liečiv bola taká abnormálne silná, že mu museli odobrať kmeňové bunky, geneticky ich upraviť, aby silná dávka chemoterapie nespôsobila jeho smrť.

"Vytvorili sme veľmi efektívnu liečbu pre pacienta s nádorom mozgu a Andrew reagoval na akýkoľvek podnet veľmi dobre. A dnes sa vracia späť do aktívneho a naplňujúceho života," povedala ošetrujúca lekárka Lisa Rogersová.

To však nevysvetľuje prezývku Superman. Tú získal preto, lebo sa chorobe nepoddal. Aj naďalej naplno pracoval a športoval, pripravoval svadbu syna a tiež promócie svojej dcéry. A rodina sa za neho postavila. Vytvorili tím a vyzbierali až dvanásťtisíc dolárov (v prepočte 10 700 eur), ktoré sa použili na boj proti zákernej chorobe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy