Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž s mačetou napadol dve policajtky, išlo pravdepodobne o terorizmus
Zdielať na

Muž s mačetou napadol dve policajtky, išlo pravdepodobne o terorizmus

CHARLEROI / Muž s mačetou zranil v sobotu v belgickom meste Charleroi dve policajtky, z toho jednu vážne. Podľa svedkov pri útoku pri policajnej stanici kričal Alláhu akbar - v arabštine "Boh je veľký". Útočníka pri zásahu policajti postrelili a odviezli vo vážnom stave do nemocnice. Tam zraneniam podľahol. Oblasť okolo policajnej stanice bola uzavretá. Belgický premiér Charles Michel odsúdil útok a uviedol, že situáciu pozorne monitorujú. Motív činu polícia vyšetruje. Podľa prvých náznakov išlo zrejme o teroristický čin, uviedol belgický premiér Charles Michel.

Muž ozbrojený mačetou zranil v sobotu v belgickom meste Charleroi dve policajtky. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu a médiá.

Páchateľ mal podľa svedkov kričať počas útoku kričal "Alláhu akbar", čo v arabčine znamená "Boh je najväčší", píše na svojom webe BBC.

Napadnutým ženám pomohol tretí policajt, ktorý útočníka postrelil. Premiér Charles Michel už útok odsúdil. Na základe "predbežných náznakov" išlo podľa neho o teroristický čin. Úrady ale stále zhromažďujú potrebné informácie, dodal premiér, ktorý kvôli útoku prerušil svoju dovolenku v južnom Francúzsku. V nedeľu by sa mal zúčastniť zasadania bezpečnostnej rady štátu. Zo zahraničia sa späť do mesta urýchlene vydal tiež starosta Paul Magnette.

Vážne zranenia

K útoku došlo pred hlavnou policajnou stanicou v meste Charleroi, ležiacom približne 50 kilometrov južne od Bruselu. Celé okolie miesta činu následne hermeticky uzavreli.

Podľa televízie RTBF jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. Druhá policajtka vyviazla s ľahšími poraneniami.

Do nemocnice previezli aj postreleného útočníka, ktorý tiež utrpel vážne zranenia. Tým nakoniec v nemocnici podľahol, píše portál belgického denníka La Libre. K útoku, ktorý na Twitteri okamžite odsúdili belgický premiér Charles Michel i minister vnútra Jan Jambon, sa zatiaľ nikto neprihlásil. Motív činu polícia vyšetruje.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy