Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sýrsky žiadateľ o azyl v Nemecku zabil ženu mačetou, dvoch ľudí zranil
Zdielať na

Sýrsky žiadateľ o azyl v Nemecku zabil ženu mačetou, dvoch ľudí zranil

REUTLINGEN / Sýrsky žiadateľ o azyl dnes na juhu Nemecka zabil mačetou ženu a ďalšie dve osoby zranil. Polícia ho zatkla, motív činu ani ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Informáciu priniesli viaceré nemecké média. Útočník má 21 rokov a je žiadateľom o azyl zo Sýrie, oznámila to miestna polícia.

Muž zabil v nedeľu popoludní v nemeckom meste Reutlingen ženu a zranil ďalších dvoch ľudí. Útočil mačetou. Polícia potvrdila, že muža zatkla, píše nemecký denník  Süddeutsche Zeitung.

Útočník je žiadateľom o azyl zo Sýrie, oznámila to miestna polícia. Nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin.

Podľa svedkov, sa muž so ženou pohádal na autobusovej stanici. Keď sa konflikt medzi nimi vystupňoval, ženu napadol mačetou a zabil ju. Okrem nej zranil aj ďalšiu ženu a muža. Žena mala byť tehotná, píše nemecký Bild.

Bezpečnosť

Na mieste je veľké množstvo policajných a záchranných zložiek.Hovorca polície serveru Focus povedal, že nie sú dôkazy, že by páchateľov bolo viac. Polícia nemôže poskytnúť žiadne ďalšie informácie, vyšetrovanie je ešte len na začiatku.

Polícia tiež oznámila, že išlo o osameléhop vraha a že ľudia v oblasti sa nemusia obávať o svoju bezpečnosť.

Zatknutý je polícii z minulosti známy. Už skôr bol zapletený do incidentu, pri ktorom bolo zranených niekoľko ľudí, dodal policajný hovorca. Nemal však žiadne presnejšie informácie o tom, kedy muž prišiel do Nemecka, ani o predchádzajúcom incidente. Nie je ani jasné, či zabitú ženu poznal.

Šialený muž

Na fotografiách, ktoré boli zverejnené na sociálnych sieťach a ktoré sú údajne z miesta činu, je vidieť muž sa zakrvácanou tvárou, ako leží na zemi a zadržiavajú ho policajti. Na niektorých záberoch je tiež vidieť, ako pri nohách policajtov leží nôž s dlhou čepeľou.

Podľa očitých svedkov, na ktoré sa odvoláva list Bild, bol muž "úplne šialený" a pokúsil sa zaútočiť aj na policajné auto. Útok sa stal v blízkosti obchodu, kde sa pripravujú kebaby a kde zrejme pracovala obeť. Podľa niektorých bola žena tehotná.

Opakované násilie

Dnešný útok je už štvrtým násilným činom voči civilistom v Západnej Európe za posledných desať dní. V piatok osemnásťročný útočník zastrelil v nákupnom centre v Mníchove deväť ľudí, začiatkom týždňa zase sedemnásťročný žiadateľ o azyl z

Afganistanu napadol vo vlaku neďaleko bavorského Würzburgu sekerou a nožom cestujúci a zranil pritom štyroch ľudí. Ešte o štyri dni skôr narážal vo francúzskom Nice do davu ľudí nákladným autom muž pôvodom s Tuniska, 84 ich zabil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy