Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič s 2,5 promile alkoholu nabúral do krčmy, zachraňovali ho zákazníci
Zdielať na

Vodič s 2,5 promile alkoholu nabúral do krčmy, zachraňovali ho zákazníci

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Takmer dve a pol promile alkoholu mal v dychu vodič, ktorý vo štvrtok večer havaroval v Liptovskom Mikuláši. So svojím autom narazil priamo do krčmy. Prvú pomoc mu dávali zákazníci z pohostinstva.

Nehoda sa stala na Palúčanskej ulici v Liptovskom Mikuláši. O 22:30 zasahovali na mieste hasiči, policajti aj záchranári. Päťdesiatročný muž bol otrasený, mierne dezorientovaný, z nosa mu tiekla krv.

"Sedeli sme v krčme po záverečnej a vtom tupá rana, náraz. Išli sme sa pozrieť von a videli sme spúšť," povedal jeden zo svedkov.

Nehoda aj na kamere

Priebeh nehody čiastočne zaznamenala kamera umiestnená na budove krčmy. Podľa svetiel vidno, že strieborný Fiat vychádzal z vedľajšej cesty. Potom, ako dal prednosť viacerým autám, pridal vodič plyn, neodbočil však ani doľava ani doprava, nabúral priamo do oproti stojacej krčmy.

"Vodičovi sme pri dychovej skúške namerali 1,13mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile alkoholu," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Vodiča pre vylúčenie vnútorných zranení previezli záchranári do nemocnice. "Pacient utrpel drvivé poranenie hlavy v oblasti tváre, počas transportu bol pri vedomí," povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Vodiča už obvinili z z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Súvisiace články