Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vážna nehoda autobusu v Ružomberku. Auto prešlo do protismeru
Zdielať na

Vážna nehoda autobusu v Ružomberku. Auto prešlo do protismeru

Archívne video

RUŽOMBEROK / v nedeľu krátko pred 18:00 hodinou sa v Ružomberku v smere na Donovaly stala vážna dopravná nehoda. Skomplikovala výlet študentov z Estónska, keď do ich autobusu narazilo osobné auto. Jeho trojčlenná posádka skončila v nemocnici, vodič dostal zrejme mikrospánok.

K nehode došlo na výjazde z Ružomberka smerom na Donovaly. Autobus bol plný študentov z Estónska. Podľa svedkov 62-ročný vodič tmavomodrej Octavie plynulo prešiel do protismeru, vodič autobusu nemal šancu čelnej zrážke zabrániť. 

V Škode sa viezol starší manželský pár s dcérou. Pri náraze utrpel vodič ľahké zranenia, dve ženy sa zranili ťažko. Prvú pomoc im dávali svedkovia a následne aj hasiči. Rodinu z Popradu odviezli záchranári po ošetrení do nemocnice. "Na mieste zasahovali tri naše posádky. Vodič mal ľahšie poranenia, dve spolujazdkyne utrpeli ťažšie zranenia. Všetci traja boli po ošetrení prevezení do nemocnice v Ružomberku," povedala hovorkyňa záchrannej skupiny Katarína Načiniaková. V autobuse sa nikto nezranil, študenti ale nemohli pokračovať vo svojom výlete do Maďarska.

Pomohli im hasiči, ktorí ich na evakuačnom autobuse odviezli do Banskej Bystrice, kde pre nich prišiel náhradný autobus. Presné okolnosti nehody vyšetruje ružomberská dopravná polícia. "Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

Mladík dostal šmyk a čelne sa zrazil s autobusom. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články