Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žilinu zasiahli silné búrky: Hlásia výpadky elektriny aj problémy v doprave
Zdielať na

Žilinu zasiahli silné búrky: Hlásia výpadky elektriny aj problémy v doprave

Archívna reportáž

ŽILINA / Intenzívne búrky na území Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v pondelok (17. júla) spôsobili zvýšený počet výpadkov elektriny. Podľa hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslava Gejdoša je bez dodávky momentálne viac ako 10 000 odberných miest. Komplikácie polícia eviduje aj na cestách, najmä v Žiline a na Orave.

"Najviac odberných miest bez dodávky elektriny je momentálne v okolí Žiliny, na Orave a Liptove. Dôvodom sú najmä konáre a stromy popadané na vzdušné vedenia. Naši pracovníci sú v plnom nasadení, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr pre čo najväčší počet obyvateľov," uviedol pre TASR Gejdoš. Podotkol, že dĺžka opráv sa môže líšiť v závislosti od rozsahu poškodenia a prístupnosti. Ako doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková, v Žiline je zaplavený podjazd z Rajeckej cesty v smere na Solinky.

Polícia tiež eviduje spadnuté stromy na elektrické vedenie na Bratislavskej ulici v Žiline. V Slovenskom Pravne, na konci obce Abramová, je spadnutý strom cez cestu a blokuje jeden jazdný pruh. "Ulica Košická v Žiline je ťažko prejazdná," povedala pre TASR hovorkyňa. V Slanickej Osade na Orave je podľa Šefčíkovej spadnutý strom na ceste. "Celkovo na Orave evidujeme viac popadaných stromov," upozornila.

Búrka, ktorá sa Žilinou prehnala v popoludňajších hodinách, spôsobila popadanie niekoľkých stromov v Bôrickom parku a v mestskej časti Brodno. "Zároveň dážď zaplavil viaceré úseky ciest, estakádu, okolie Rondla, úsek pri žilinskej nemocnici a podobne," priblížila hovorkyňa Žiliny Zuzana Holienčíková. V mestskej časti Považský Chlmec podľa jej slov udrel blesk do rodinného domu, pričom začala horieť strecha. Zdôraznila, že žiadne osoby neboli zranené.

Súvisiace články