Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poplach v Liptovskom Mikuláši, ľudí budila siréna
Zdielať na

Poplach v Liptovskom Mikuláši, ľudí budila siréna

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Liptovským Mikulášom sa nad ránom niekoľkokrát ozvala siréna s oznámením o unikajúcom čpavku. Správa sa šírila z budovy zimného štadióna. Na mieste zasahovali hasiči v špeciálnych protichemických oblekoch, policajti uzavreli okolité ulice.

Siréna sa časťou Liptovského Mikuláša začala ozývať po 3:00 hodine ráno. "Zvuk sirény bolo počuť až na sídlisko Podbreziny, ktoré sú od zimného štadiónu vzdialené asi päť kilometrov," povedal poslanec metského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši Michal Paška. 

Hliadky mestskej a štátnej polície čo najrýchlejšie uzavreli okolité ulice. Keďže čpavok je toxická látka, ktorá pri vyšších koncentráciách v ovzduší leptá oči, dýchacie cesty aj kožu, vzniknutú situáciu nebrali na ľahkú váhu ani hasiči. K zimnému štadiónu dorazili dve jednotky s troma kusmi techniky. Na mieste ich už čakal správca arény. Ten prvotnou obhliadkou objektu únik nebezpečnej chemikálie nezistil. Rovnako dopadli aj merania, ktoré vykonali hasiči.

"Pravdepodobne sa jedná o technickú poruchu na poplachovom zariadení, obyvateľom priľahlých mestských častí sa ospravedlňujeme za takéto nočné budenie," povedal riaditeľ JIL Arény Jozef Kasanický.

Súvisiace články