Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Razia v Bratislave: Zadržali pravú ruku bossa Piťa
Zdielať na

Razia v Bratislave: Zadržali pravú ruku bossa Piťa

BRATISLAVA / Ďalšia razia proti piťovcom v hlavnom meste. V putách opäť skončil Marek O., údajná pravá ruka bossa Juraja Ondrejčáka alias Piťa. Zadržali ho kukláči z Národnej kriminálnej agentúry.

Informáciu priniesol ako prvý portál aktuality.sk.

Mareka O. zadržali policajti už pred troma mesiacmi pri veľkej razii s krycím názvom Gondola. Vtedy skončil v putách s ďalšími niekoľkými údajnými členmi gangu. Policajti ho chceli vidieť vo väzbe, no sudca rozhodol inak. Marek O. a ďalších obvinených prepustil na slobodu.

"Podľa senátu neboli zistené ďalšie dôvody väzby, ktoré navrhoval prokurátor. Samotné členstvo v skupine nie je dôvodom väzby," uviedol hovorca a štátny radca Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Boris Urbančík. 

Razia v Lamači

Teraz elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry zasahovali v Lamači opäť. Marek O. opäť skončil v putách. Údajne pravú ruku bossas Piťa zadržali v utorok dopoludnia.

"Môžeme potvrdiť, že NAKA zadržala v Lamači jednu osobu v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Policajti budú opäť požadovať jeho pobyt za mrežami. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzbu," potvrdil Slivka.

Ako sudca rozhodne bude známe už onedlho.

​Marek O. podľa zistení denníka Nový čas bol v mestskej časti Lamač pomerne aktívnou postavou. Pôsobil ako člen lamačskej komisie pre bezpečnosť a životné prostredie. V minulosti dokonca kandidoval na poslanca mestskej časti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy