Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajný záťah na piťovcov v Bratislave, zadržali 30 ľudí
Zdielať na

Policajný záťah na piťovcov v Bratislave, zadržali 30 ľudí

BRATISLAVA / Najväčšia policajná razia posledných rokov. Takto môžeme označiť utorkový záťah ozbrojených zložiek proti členom bratislavskej organizovanej skupiny známej ako piťovci. Pre Televíziu JOJ to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.

Pri policajnej akcii zadržali a predviedli policajti tridsať ľudí. Väčšina z nich má obvinenie v ruke. Ide o mužov, ktorých má spájať blízky vzťah k Jurajovi Ondrejčákovi.

Drogová trestná činnosť

Po terajšej razii do zadržiavacej cely poputovali ďalší podozriví, či už dokonca obvinení, takzvaní piťovci. "Do úvahy prichádza právna kvalifikácia členstva alebo podpory zločineckej skupiny. V nádväznosti na trestné činy, ktoré môžu súvisieť s drogovou trestnou činnosťou, prípadne nedovoleným ozbrojovaním," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Keďže kriminalisti mužov stála zadržiavajú a prebiehajú procesné úkony, policajti sú na oficiálne informácie skúpi.

Hlavný obžalovaný z vraždy Tupého

Televízii JOJ sa poradilo zistiť, že jeden z podozrivých je zrejme na Balkáne. Medzi zadržanými má byť aj človek, ktorý bol hlavným obžalovaným v prípade vraždy Daniela Tupého.

Medzi zadržanými je podľa informácií TV JOJ aj mladší syn jedného z bratislavských prominentných podnikateľov. "Z pohľadu obvinenia pôjde o asi niekoľko desiatok osôb," dodal Gašpar.

Na väčšinu z nich bude s najväčšou pravdepodobnosťou chcieť vyšetrovateľ uvaliť väzbu. Viac informácií polícia poskytne v stredu. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy