Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia zadržala člena Piťovcov, za drogy mu hrozí 25 rokov v base
Zdielať na

Polícia zadržala člena Piťovcov, za drogy mu hrozí 25 rokov v base

BRATISLAVA / Ďalší z členov údajnej mafiánskej skupiny Piťovci je za mrežami. 29-ročný Michael mal riadiť a koordinovať distribúciu drog v Bratislave. A z väzby sa asi tak skoro nedostane. Za zločin drogovej trestnej činnosti mu totiž hrozí až 25 rokov.

Zatkli dílera drog

29- ročného Michaela P. prezývaného Michel, poslal súd do väzby. A to za zločin drogovej trestnej činnosti. Muž mal podľa polície od roku 2006 do 2010 riadiť a koordinovať distribúciu metamfetamínu v Bratislavskom kraji.

Od roku 2011 bol Michael na úteku. Predtým sa niekoľko rokov zdržiaval v jednom z bytov v bratislavskom paneláku. V byte mal bývať so svojou mamou. Pervitín mal ukrývať aj tam. "Veľmi dlho som ho nevidela,"  povedala suseda dílera. Ďalšou skrýšou na zadovážené drogy mali byť aj garáže v bratislavskej Petržalke.

Michael mal riadiť distribúciu drog v Bratislave

"Drogu mal následne minimálne raz do týždňa osobne alebo prostredníctvom ďalších osôb dodávať dílerom," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Slovenskej Republiky Michal Slivka.

Tým dodával drogu v rôznych množstvách, vždy to ale bolo aspoň 5 kubíkov. Díleri rovnako od neho dostávali telefónne karty a prenajímal im byty. V nich drogy predávali konzumentom."Finančné prostriedky z predaja drog mali odovzdávať obvinenému, ktorý mal predaj kontrolovať a dílerov usmerňovať," doplnil Slivka.

Obvinenému hrozí až 25 rokov v base

Michaela P. obvinili zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu drogovej trestnej činnosti, z obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví a výtržníctva. V polovici decembra 2011 sudca Krajského súdu v Bratislave vydal príkaz na jeho zadržanie a dodanie do výkonu väzby.

"Intenzívnou operatívno-pátracou činnosťou získali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry informácie o aktuálnom mieste, kde sa obvinený zdržiava," vysvetlil Slivka. Policajti ho zadržali v Banskej Bystrici a hneď putoval pred sudcu. Ten rozhodol o prijatí Michaela do väzby. Ak mu na súde vinu preukážu, hrozí mu 20 až 25 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy