Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Partizánskom zasahovali kukláči, na muške mali narkomanov
Zdielať na

V Partizánskom zasahovali kukláči, na muške mali narkomanov

PARTIZÁNSKE / Množstvo kukláčov, policajtov a kriminalistov. Takto to vyzeralo v centre Partizánskeho. Muži zákona tu mali údajne v pláne raziu v byte miestneho narkomana.

Muž predával drogy

Policajti 33- ročného muža dobre poznali a išli na istotu. Sledovali ho totiž už niekoľko týždňov. Vedeli, že drogy nielen sám užíva, ale mali informácie o tom, že ich aj predáva. Do bytu na štvrtom poschodí najskôr vtrhli kukláči. Vo vnútri sa nachádzal podozrivý muž a jeho brat. Nikto z nich odpor nekládol. "Policajti z Partizánskeho v byte zadržali podozrivého 33-ročného muža," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

Vzápätí začali policajti s domovou prehliadkou. Počas nej podľa našich informácií našli marihuanu, ale aj náplaste, ktoré používajú ťažko chorí ľudia na tlmenie bolesti. Práve z nich muž varil drogy. Podľa odborníkov sa dá z náplastí vyrobiť veľmi silná droga. "V tých náplastiach sú opiáty, čiže sa z nich dajú vyrobiť drogy," objasnil špecialista na liečbu drogových závislostí Marián Daubner. Všetky látky policajti zaistili a poslali na expertízu.

Droga silnejšia ako heroín

Drogy muž varil podľa receptu ktorý našiel na internete. Pichal si ich rovno do žily. "Táto droga z náplastí, keď je dobre vyrobená, je horšia ako heroín," povedal Daubner. Zároveň je však mimoriadne nebezpečná. Stačí malá chyba v recepte a narkoman môže zomrieť.

Policajtov bude zaujímať aj to, ako sa muž k náplastiam dostal. Vydávajú sa totiž najmä onkologickým pacientom len na špeciálny recept. Mužovi za trestný čin hrozí až 10 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy