Skoro jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Akcia asociál. Policajti si posvietili na bezdomovcov
Zdielať na

Akcia asociál. Policajti si posvietili na bezdomovcov

PARTIZÁNSKE / Policajti v Partizánskom prehľadávali paneláky, stanicu aj lesy v okolí mesta. Hľadali bezdomovcov a každý jeden putoval na obvodné oddelenie. Tam zisťovali ich identitu a robili si zoznam. V poslednom čase sa totiž v okolí množia krádeže.

Začiatok v skorých ranných hodinách

Akcia s krycím názvom asociál sa začala o šiestej hodine ráno. Policajti hľadali bezdomovcov po celom meste. Najskôr začali prehľadávať paneláky. Sústreďovali sa najmä na pivničné priestory. Tu sa počas zimy sústreďuje najviac bezdomovcov.

Úmerne ich počtu stúpa aj počet krádeží. "Akcia bola zameraná na elimináciu drobnej trestnej činnosti, ako aj krádeží do záhradných chatiek, ktorej sa dopúšťajú hlavne bezdomovci," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička.

Predvádzali ich na oddelenie

V poslednom čase sa v meste pohybuje množstvo neznámych bezdomovcov. Policajti preto chcú mať ich podrobnú evidenciu. Každého bezdomovca, ktorého našli predviedli na obvodné oddelenie. Tu zisťovali, či nie sú na pátraní a zapisovali si ich údaje. "Počas akcie bolo predvedených desať osôb za účelom totožnosti," dodal Kudlička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy