Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štrajk ukrajinských vodičov neskončil. Na hraniciach sú kolóny
Zdielať na

Štrajk ukrajinských vodičov neskončil. Na hraniciach sú kolóny

UBĽA / Dlhé rady a dlhé hodiny čakania. Už počas víkendu ukrajinskí vodiči štrajkovali a ľudia cestujúci na Ukrajinu stáli v dlhých kolónach. Situácia sa na slovensko-ukrajinských hraniciach nezlepšila ani po víkende.

Ukrajinskí vodiči týmto spôsobom neštrajkujú prvýkrát. Už viac ako dva roky poukazujú na problém, ktorí majú majitelia áut so zahraničnými evidenčnými číslami. Musia každých päť dní opustiť územie Ukrajiny.

Chcú predĺžiť interval

Nespokojní aktivisti žiadajú, aby sa tento interval predĺžil a chcú zmenu na jedenkrát za mesiac. Zatiaľ ich požiadavkám vláda nevyhovela a na ich protest doplácajú aj slovenskí vodiči. V nedeľu strávili na hraničnom priechode v Ubli takmer osem hodín. "Situácia na hraničných priechodoch Slovenskej republiky s Ukrajinou sa oproti víkendu žiaľ nezmenila, stále sú tam dlhé čakacie doby nakoľko blokáda trvá," povedala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. 

Štrajkujúci vodiči na hranici strávili celú noc. V priebehu dňa si privážali zásoby jedla, vody a dreva. "Práve som na hranici, stále ju blokuje asi tridsať áut a je tu približne päťdesiat ľudí. Nikto nevie, kedy štrajk skončí," povedal obyvateľ Užhorodu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy