Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Attila žil 20 rokov s nádorom na srdci. Lekári ho nevideli
Zdielať na

Attila žil 20 rokov s nádorom na srdci. Lekári ho nevideli

Takmer celý život prežil 21-ročný Attila z Tornale s nádorom na srdci. Nakoniec dosiahol veľkosť kokosového orecha. Jeho mama tvrdí, že lekári si nádor nevšimli a Attilovi určovali rôzne iné diagnózy.

Kým sa konečne dostal na operáciu, prežil dva roky s veľkými bolesťami. Jeho mama chce lekárov z Tornale, Rimavskej Soboty či Rožňavy, ktorí si roky obrovský nádor vraj nevšimli, pohnať pred súd.

Problémy mal už odmalička

Attila mal nádor už odmalička. "Keby ho vyrezali v čase, keď mal Attila tri roky, stačil by na to trojcentimetrový rez," tvrdí Attilova mama.Mladík teda prežil 20 rokov s nádorom na srdci, ktorý s ním rástol a to až do veľkosti 700 gramov. "Mal som veľmi veľké bolesti na chrbáte, aj tu vpredu," hovorí Attila.

Nič nepomáhalo

Ani mnohé návštevy u rôznych špecialistov nepomohli určiť diagnózu. lekári tvrdili, že má alergiu, zväčšenie srdca, že to zdedil po otcovi či po mame.

Podľa odborníka nie sú takéto veľké nádory časté a už pri malom podozrení je potrebné urobiť ultrazvuk. "Na ultrazvuku sú tie nádory veľmi pekne viditeľné," tvrdí primár Oddelenia neinvazívnej kardiológie MUDr. Pavel Chňupa.

Attila už je po operácii

Attila je už po operácii, momentálne sa cíti dobre, na to, čo prežil ale nikdy nezabudne. "Veľký strach som mal, veľmi veľký. Ale musel som to prežiť," dodáva Attila. Attilova mama je zdesená a chce podať sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podľa nej si lekári, ktorí mali zanedbať liečbu jej syna, zaslúžia stáť pred súdom.

TV JOJ

Súvisiace články