Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za smrť mladej mamičky (†30) môžu trnavskí lekári
Zdielať na

Za smrť mladej mamičky (†30) môžu trnavskí lekári

V júli v trnavskej nemocnici zomrela mladá rodička (30). Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zverejnil výsledky prešetrenia. Vyplýva z nich, že nemocnica pochybila a hrozí jej mastná pokuta.

Úrad vychádzal zo zdravotnej dokumentácie, vyjadrenia lekárov príslušných kliník a využil aj stanoviská dvoch konzultantov. "V popôrodnej starostlivosti došlo k nesprávnemu diagnostickému postupu zo strany lekárov gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Na základe toho včas nediagnostikovali rozsiahle poškodenie maternice a následné masívne krvácanie do brušnej dutiny," povedala Radoslava Miklášová z úradu.

Nediagnostikovanie krvácania znamenalo, že pacientke nebola následne poskytnutá včasná a adekvátna liečba, čo viedlo k spôsobilo vážne komplikácie a následné úmrtie rodičky. Najbližší Kataríny nám krátko po tom, čo sa dozvedeli tú najhroznejšiu správu poskytli rozhovor. Pozrite si ho v celej dĺžke. 

Praskla jej stena maternice

30-ročná Katarína zomrela zo štvrtka (14.7) na piatok (15.7) na vykrvácanie. Príčinou jej úmrtia krátko po pôrode bolo prasknutie steny maternice a následné vykrvácanie.

Celá situácia sa zvrhla tri hodiny po pôrode. Zdravotný stav novopečenej mamičky sa radikálne zmenil, začala krvácať. lekári sa ju pokúšali oživiť, no resuscitácia nebola úspešná.

Vyjadrenie_rodička_smrť_rozhodnutie

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy