Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Trnave zomrela mamička (†30)! Praskla jej maternica
Zdielať na

V Trnave zomrela mamička (†30)! Praskla jej maternica

V trnavskej nemocnici zomrela pri pôrode v noci zo štvrtka (14.7.) na piatok (15.7.) mladá mamička Katarína. Podľa najnovších informácií vykrvácala...

Príčinou úmrtia 30-ročnej rodičky Kataríny krátko po pôrode vo Fakultnej nemocnici v Trnave bolo prasknutie steny maternice a následné vykrvácanie. Povedal to riaditeľ nemocnice Gabriel Pavelek s tým, že ide zatiaľ o neoficiálnu informáciu zo súdno-lekárskej pitvy. Dokumentáciu z pitvy zatiaľ k dispozícii nemá.

Prvé kontrakcie prišli v minulý štvrtok, pôrod sa odohral o 21. hodine večer. Rodina si jej smrť nevie vysvetliť - žena netrpela žiadnou vážnejšou chorobu a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa cítila v poslednom období zle. Dokonca neužívala už viac ako 2 roky antikoncepciu.

Celá situácia sa zvrhla 3 hodiny po pôrode. Zdravotný stav novopečenej mamičky sa radikálne zmenil, začala krvácať. Lekári sa ju pokúšali oživiť, no resuscitácia nebola úspešná.

Ťažký pôrod prežilo len novorodeniatko, malý Matúško sa teší dobrému zdraviu - váži 4 kilogramy a meria 54 centimetrov. Chalpček bol už druhým dieťaťom zosnulej mladej ženy.

tv joj

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy