Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kapor patrí k Štedrej večeri. Nie všetci ho obľubujú
Zdielať na

Kapor patrí k Štedrej večeri. Nie všetci ho obľubujú

Živý kapor nie je súčasťou štedrovečernej večere iba náhodou. Práve v zime dosahuje jeho mäso najlepšiu kvalitu, ktorú je možné zachovať iba tak, že sa k spotrebiteľovi dostane živý.

Tí, ktorí sa chcú vyhnúť predvianočnému stresu, už začali s nakupovaním živých kaprov. Bez neho si totiž štedrovečerný stol ani nevedia predstaviť. Ceny živých kaprov sa oproti vlaňajšku výrazne nezmenili. No pozor! Nie všade vám ich aj zabijú a vypitvajú.

Zdravá rybacia lahôdka

Kým počas roka jedávame ryby žalostne málo, záujem pred sviatkami je veľký. Ľudia nakupujú aj morské ryby alebo pstruhy. Medzi kaprami sa najviac predávajú 2,5 kg až 3 kg. Zákazníci však majú aj špeciálne želania.

Najlacnejšie sú u predajcov pred hypermarketmi, kde stoja od 2,99 do 3,69 inde od 4 do 4,50 eur. V tejto sume je už zarátané aj to, že vám ho zabijú vypitvajú a očistia. O týchto službách sa však informujte vopred. Okrem slovenských sa predávajú aj kapre dovezné zo zahraničia.

Kapor potrebuje kyslík

Kapra je lepšie zabiť ihneď po kúpe. Ak predsa len túžite po jeho spoločnosti doma vo vani, pripravte mu studenú vodu, nekŕkmte ho, a vymyslite spôsob, ako mu dopriať dostatok kyslíka.

Kapor_Štedrá večera_príprava_predaj_Vianoce

isifa

Súvisiace články