Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strašidelná podoba! Tieto bábiky sú ako živé bábätká
Zdielať na

Strašidelná podoba! Tieto bábiky sú ako živé bábätká

Mnohí muži zbierajú celý život zbrane, autíčka alebo lietadielka, či vláčiky. Svoju zberateľskú vášeň majú však aj ženy. Hitom posledných mesiacov sú vraj bábiky, ktoré vyzerajú takmer ako skutočné deti. Ich majiteľky sú na svoje bábiky veľmi hrdé a cena mnohých sa nedá ani vyčísliť.

Sú na nerozoznanie od skutočných bábätiek. A preto také obľúbené. Keď sa totiž na ne pozriete zblízka, reborn bábiky sú prepracované do najmenších detailov. "Majú fliačiky, majú žilky na rukách, majú zaťaté pästičky ako malé detičky," nadchýna sa jedna zo zberateliek. "Mne sa páčia tie sklenené očká, je to ako keby sa naozaj dívala," dodáva druhá.

A výroba jednej z nich tak trvá aj viac než týždeň. "Začína sa robiť štruktúra pleti, červenie, žilky, záhyby sa podčiarkujú, vytieňováva sa, aby tá pokožka naozaj potom vyzerala, že má svoju hĺbku a štruktúru... Vlásky sa vpichávajú špeciálnou ihlou, jeden po jednom, takže je to naozaj na 20 hodín roboty," komentuje autorka bábik Petra Pevná.

Cena rebornovaných bábik sa pritom pohybuje od 200 eur. A aj na Slovensku si získavajú čoraz viac obdivovateliek. "Je to kus umenia, robia to s citom," hovorí ďalšia zo zberateliek.

TV JOJ

Súvisiace články