Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Takto sa neoklamete pri kúpe hračiek...
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Takto sa neoklamete pri kúpe hračiek...

Vianoce sú naozaj čo nevidieť tu, a tak sa už aj tí pohodlnejší rozhodli nakúpiť darčeky. Ak ide o deti, tým a kupuje asi najľahšie, pretože ponuka hračiek je priam nekonečná. Ale pozor! Nie je hračka ako hračka...

Niektoré totiž môžu deťom ublížiť a dokonca ich aj zabiť. V roku 2010 Slovenská obchodná inšpekcia na trhu zaistila 56 nebezpečných hračiek. Išlo hlavne o detské mobily, bábiky, nafukovacie hračky do vody či penové puzzle. Tento rok je situácia lepšia.

Za zvýšením bezpečnosti hračiek stoja predovšetkým nové normy Európskej únie. Tie platia od 20. júna a sú najprísnejšie v histórii. Aj napriek tomu je dobré vedieť pár krokov, ktoré vám pomôžu, aby ste sa v obchode neoklamali.

Garantovaná bezpečnosť...

Pri výbere bezpečnej hračky je dôležité si vybrať overeného predajca. Ten môže byť z kamenného obchodu, alebo na internete. Kvalitu a bezpečnosť vám garantuje aj označenie CE. Ak sa na hračke nachádza, znamená to, že výrobca garantuje splnenie najprísnejších noriem únie. Ale pozor!

Ani testovaná hračka s označením CE nezaručuje stopercentnú bezpečnosť vášho dieťaťa. Dôležité je si prečítať aj bezpečnostné pokyny na obale. Tam sa dozviete tie naj informácie, vrátane toho, ako hračku používať.

isifa

Súvisiace články