Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ako sme na tom so sexom? Muži preháňajú, ženy zatĺkajú!
Zdielať na

Ako sme na tom so sexom? Muži preháňajú, ženy zatĺkajú!

Bezproblémová erekcia patrí ku kvalitnému sexuálnemu životu, no jej poruchy môžu signalizovať aj vážne choroby, ako je cukrovka, vysoký krvný tlak alebo rakovina prostaty.

Problém ale nie je len u pacientov, ktorí nechcú o svojich problémoch hovoriť. Rovnako k nim pristupujú aj lekári. "Sú také extrémne prípady, kde príde pacient a povie - ja som sa svojej obvodnej lekárky pýtal a tvárila sa, že ma nepočúva a potom som sa už nepýtal, lebo nechce o tom rozprávať. Je jej to nepríjemné," prezradil urológ a sexuaológ Martin Hrivňák.

Sexuologické omyly

S tým sú spojené aj mylné dohady pacientov, ktorí mnohokrát odmietajú liečbu liekmi. Oveľa radšej tak siahajú po výživových doplnkoch. Ak majú nejaký účinok tak len krátkodobý.

Ďalší omyl je, že  lieky na erekciu sa považujú za silno návykové a patria iba starším. Toto však nie je všetko s čím sa odborníci stretávajú v ambulanciách. Niekedy je tam dosť veselo. Áno, sexuológov nenavštevujeme každý deň ale niektoré pojmy by sme predsa len mali ovládať.

Sexujeme radi, ale nepoznáme pojmy

"Ľudia nemajú základné znalosti o anatómii. Nevedia nájsť vchod do vagíny. Mýlia si ju s močovou rúrou alebo análnym otvorom. To je bez ohľadu na vek," prezradila Danica Caisová zo Slovenskej sexuologickej spoločnosti.

"Muži nevedia ako sa volá penis. Naozaj prídu a povedia bolí ma konečník. Alebo zväčšil sa mi ľavý vaječník. To, že si mýlia erekciu s ejakuláciou, to je štandard. Mám rýchlu erekciu pán doktor pomôžte mi...," doplnil Martin Hrivňák.

Muži sa chvália, ženy zatĺkajú

Aj keď sa môže zdať, že vek, kedy začíname pohlavne žiť sa znižuje a promiskuita stúpa, prieskumy tvrdia opak. To, čo však určite platí je, že ženy a muži klamú v počte sexuálnych partnerov rovnako. Muži nadhodnocujú a ženy podhodnocujú.

Sex a Zen: Extrémna extáza, fotka

TV JOJ

Súvisiace články