Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Ešte ste si neprezuli auto? Nežartujte!
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Ešte ste si neprezuli auto? Nežartujte!

V posledných dňoch sa množia správy o tragických dopravných nehodách, pod ktoré sa podpísalo najmä sychravé počasie.

Mokré cesty, hmla a ranná námraza dávajú vodičom poriadne zabrať! Preto je najvyšší čas na prezutie pneumatík!

Pri obci Vlachovo napríklad vodič nezvládol jazdu na klzkej mokrej ceste. Dostal šmyk, vyletel z cesty, trikrát sa otočil cez strechu a s autom ostal na kolesách. V centre Rožňavy zasa vodič po šmyku prerazil zvodidlá, odtrhol prednú nápravu a ostal mimo cesty. V centre Rožňavy zasa vodič po šmyku prerazil zvodidlá, odtrhol prednú nápravu a ostal mimo cesty.

Odborníci tvrdia - už je najvyšší čas!

V týchto dňoch sa väčšina dopravných nehôd pripisuje najmä nepriaznivému počasiu. Riziko, že vodiči v takomto počasí neovládnu svoje autá je oveľa vyššie. Odborníci konštatujú - je čas prezuť letné pneumatiky za zimné. "Letná peumatika na studenom asfalte výrazne tvrdne a stráca priľnavosť. Pri súčasných teplotách je používanie zimných pneumatík už opodstatnené," prízvukuje dopravný analytik Maroš Palesch.

V servisoch je husto!

Tlak a zvýšený záujem o prezutie pneumatík cítia aj v autoservisoch. Zákazníkov však dokážu uspokojiť v rozumných termínoch. "Nával sa spustil. U nás denne prezujeme 20 až 25 áut," hovorí Lukáš Jurkovič, technik a predajca automobilov. Cena za prezutie pneumatík sa v porovnaní s minulým rokom výrazne nezmenila, pohybuje sa v rozpätí od 15 do 30 eur.

tv joj

Súvisiace články