Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Povinné poistenie auta. Dokedy máme čas na zmenu?
Zdielať na

Povinné poistenie auta. Dokedy máme čas na zmenu?

Až státisíce Slovákov sa v týchto dňoch chystajú vypovedať zmluvu o povinnom zmluvnom poistení pre auto. Vyplýva to z prieskumu jednej súkromnej poisťovne. Dôvod je jasný - chcú výhodnejšie podmienky.

Prieskumy ukazujú, že minimálne jedna štvrtina majiteľov motorových vozidiel sa chystá prejsť do inej poisťovne, než u akej sú poistení. 200 tisíc oslovených tak "pravdepodobne" spraví, 320 tisíc ľudí je už dávno pevne presvedčených.

Ak vám končí zmluva o povinnom poistení 1. januára, výpoveď svojej poisťovni, ak sa ju chystáte vymeniť za inú, musíte doručiť do 21. novembra. Hlavným faktorom je pritom cena. Za lacnejším poistením chce odísť takmer 70 percent oslovených motoristov.

Nižšia cena nesmie byť smerodajná

Nedívajte sa však len na menšiu cenu. Niektoré poisťovne vám k povinnému poisteniu ponúknu bezplatne aj úrazové poistenie pasažierov auta, či poistenie proti živlom. V prípade nehody by ste potom mohli oceniť aj asistenčné služby. Výber je široký, na Slovensku momentálne pôsobí 11 poisťovní.

O možnosti nepoistiť svoje auto, radšej ani nepremýšľajte. Škody pri bežnej nehode sa totiž dokážu vyšplhať až do astronomických výšok. A všetko by ste si museli hradiť z vlastného vrecka...

TV JOJ

Súvisiace články