Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
RADY PSÍČKAROM: Ako si vybrať správneho psa?
Zdielať na

RADY PSÍČKAROM: Ako si vybrať správneho psa?

Pod vianočným stromčekom si mnohé deti prajú od Ježiška psíka. Čo ale pes od A po Z potrebuje sa dozviete v pravidelnej rubrike Rady psíčkarom. Budeme sa venovať všetkému čo so psami súvisí a to vždy v sobotu. Na úvod si povieme čo si treba pri výbere psa, respektíve plemena, uvedomiť a kde psa hľadať.

Unáhlený a najmä nevhodný výber psa vám môže v budúcnosti spôsobiť poriadne komplikácie. Netreba zabúdať na to, že niektoré plemená sa dožívajú aj 20 rokov. Ideálneho psa pre rodinu preto určite nepodceňujte a svoje možnosti vopred zvážte.

Rady hľadajte aj na internete

Najrýchlejšia možnosť a celoslovenský prehľad chovných staníc, ale aj útulkov všetkých plemien psov nájdete na internetovej stránke kynologických klubov e-pes.sk.

Pomôže aj odborná literatúra

Pomôže aj literatúra, kde sa o ktoromkoľvek psovi dozviete všetko potrebné. Môže sa totiž stať, že sa o plemene, ktoré ste si vybrali, dozviete niečo prečo ho chovať nemôžete a vyberiete si iné.

Pozor si treba dávať aj na podvodníkov. Rodokmeň alebo hovorovo papiere sú ďalším dobrým vodítkom pri kúpe zdravého psa. Je to pre psa ochranná známka.

Nemecký ovčiak_psík_štaniatko_Rady psíčkarom

TV JOJ

Súvisiace články