Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pripravte svoje dieťa na školu! Tu sú rady, ako na to
Zdielať na

Pripravte svoje dieťa na školu! Tu sú rady, ako na to

Na svoj prvý deň v škole si spomenie asi málokto - väčšina ale nikdy nezabudne na deň, keď do školy po prvý krát odprevadili vlastné deti. Prvý školský deň je podľa všetkého stresujúci viac pre rodičov ako pre deti.

Ale či je to naozaj tak - a ako ten deň zvládnuť,  o to sa zaujímal moderátor Novín o 12-ej Ivan Janda. Pozval do štúdia klinickú psychologičku Miriam Belianskú. Podľa jej slov sa deti do školy tešia veľmi. Prvý školský deň je pre nich veľkým zážitkom. Sú nadšené, lebo dostávajú knihy a rôzne pomôcky. 

Rodičia sa boja prechodu zo škôlky do školy. Mali by však pripraviť svoje deti na to, že v škole musia byť disciplinované, že musia zvládať ranné vstávanie a stihnúť všetky rituály pred odchodom do školy.

Rodičia by si podľa psychologičky mali dať pozor aj na to, kedy robiť s deťmi úlohy tak, aby neboli príliš unavené. Samostatnou kapitolou sú záujmové krúžky. Podľa psychologičky Belianskej, by mali byť skôr zamerané na hru, aby sa deti odreagovali. Výuku jazykov by sme mali nechať na neskôr.

Pozrite si priložené video a dozviete sa viac!

ISIFA

Súvisiace články