Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako sa neokašľať pri výbere dovolenky...
Zdielať na

Ako sa neokašľať pri výbere dovolenky...

Hotel inej kategórie než v katalógu, páchnuce izby či namiesto sľubovaného výhľadu na more, balkón nasmerovaný na smetisko. Počet ľudí, ktorým sa voľné dni premenili na utrpenie, neklesá. Práve naopak. Nahnevaných dovolenkárov je viac ako pred rokom.

Obchodná inšpekcia eviduje o 10 percent viac prípadov, keď cestovné kancelárie zlyhali. Podľa šéfa asociácie cestovných kancelárií sa pod to podpísali aj udalosti v Egypte či Tunisku. Cestovky totiž museli veľakrát na poslednú chvíľu meniť lety i zájazdy.

Vyhnúť sa počas dní oddychu problémom vám pomôže dodržiavanie niekoľkých zásad. Pri výbere dovolenky by ste sa mali riadiť odporúčaniami známych a rodiny. Netreba sa spoliehať na fotografie z katalógov, ktoré sú často skreslené. Zároveň treba od cestovky vyžadovať poistenie proti insolventnosti. Pri výbere dovolenky je tiež dôležité dávať si pozor na ceny. Príliš nízka cena totiž môže byť špekulatívna.

Ak čokoľvek v cieľovej destinácii nezodpovedá tomu, čo ste si objednali, treba sa obrátiť na delegáta. Keď vám nepomôže, po návrate domov zlé služby okamžite reklamujte v cestovnej kancelárii. Najlepšie je však konať priamo na mieste pokazenej dovolenky.

Isifa

Súvisiace články