Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Reštauráciu či obchod priateľský k deťom spoznáte podľa nálepky
Zdielať na

Reštauráciu či obchod priateľský k deťom spoznáte podľa nálepky

Zdroj: christyscherrer

Novinka pre rodičov, ktorí sa vyberú s deťmi do reštaurácie či hotela. Môžu totiž už podľa nálepky na vchode usúdiť, či ide o priateľské prostredie pre ich ratolesti.

Tie, na ktorých objavia nálepku s kočíkom a nápisom Vstúpte s dieťaťom, sú overené a mali by im zaručiť príjemný pobyt. K dnešnému dňu je vďaka Únii materských centier na Slovensku takto certifikovaných 42 hotelov, 62 reštaurácií a 32 obchodov a inštitúcií.

Hoci projekt funguje už od roku 2003, v súčasnosti ho inovovali a zariadenia môžu po novom podľa stupňa priateľskosti k deťom získať od jednej do päť hviezdičiek.

Únia materských centier má záujem zapojiť do projektu čo najviac ľudí a uvíta, ak im rodičia sprostredkujú svoje dobré aj zlé skúsenosti mail vstuptesdietatom@materskecentra.sk.

„Tipy na prorodinné zariadenia nám posielajú rodičia najmä z materských a rodinných centier, ale o certifikát prejavujú záujem aj jednotlivé hotely a reštaurácie,“ uviedla koordinátorka projektu Soňa Holíková. Ako pripomenula, zariadenia, ktoré splnia kritériá pre svoju kategóriu, získajú ocenenie v podobe certifikátu Zariadenie priateľské k deťom a rodinám a nálepky s logom, ktoré slúžia na identifikáciu a informovanie verejnosti, že dané zariadenie poskytuje kvalitné služby pre rodiny s deťmi a zaväzuje sa dodržiavať princípy ústretového správania dlhodobo.

christyscherrer

Zo skúseností možno konštatovať, že rodičia v podnikoch vítajú detské menu, detskú stoličku, bezbariérovosť, ústretový a trpezlivý personál, nefajčiarske prostredie, detské kútiky, dojčiaci kútik, priestor na odloženie kočíka, prebaľovací pult, ihrisko, bazén, pre väčších požičovňu športových potrieb, spoločenských hier, zorganizovanie programu pre celú rodinu a nezanedbateľnou požiadavkou sú aj rodinné zľavy.

Súvisiace články