Novinky - 13.10.2019 19:48

Množstvo športových osobností či monacké knieža. Takto vyzeral charitatívny beh na nábreží Dunaja

Milan Zamboj Autor: Milan Zamboj, redakcia/PG | Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

Slovenská časť charitatívneho behu No Finish Line finišovala v Bratislave práve v nedeľu. A bol to záver ako z rozprávky. Nechýbal princ na bielom koni v podobe trojnásobného majstra sveta v cyklistike Petra Sagana či množstvo vzácnych dvoranov a dvorných dám, ako napríklad chodec Matej Tóth, hokejová legenda Ľubomír Višňovský, tenisový macher Dominik Hrbatý a celá plejáda ďalších skvelých slovenských športovcov.

Tú pravú šľachtickú príchuť príbehu dobre dodala Jeho Excelencia monacké knieža Albert II, ktorý má záštitu nad celým podujatím. Pážatá mu zase ochotne robili bežci zo široka-ďaleka, medzi ktorými nechýbali ani členovia bežeckého zoskupenia TV JOJ Running Team.

Päťnásobný olympionik sa spolu so svojou športovou suitou vydal na trať tak, ako sa patrí - s úsmevom na perách. Jeho cieľom nebolo trhať betón, ale prispieť na dobrú vec. Päťdňové podujatie No Finish Line totiž malo podporiť vznik Terapeutického ihriska pre deti v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave.

Vyzbierala sa úžasná čiastka 

A to sa aj vrchovato podarilo. Za k aždý dobehnutý kilometer sa konto navýšilo o jedno euro. Vyzbieraná suma mnohým vyrazila dych. "Vyzbierali sme tu 36 059 eur," priblížil Albert II.

Knieža Albert neskôr na pódiu otvorene priznal, že z jeho pohľadu nie je jediným šľachticom stojacim na pódiu. "Aj Peter Sagan je podľa mňa rovnako jeho excelencia," poznamenal. A Peter Sagan mu kompliment ako pravý rytier s prehľadom vrátil. "Veľmi si to vážim. Je to pre mňa pocta," reagoval Sagan. 

Fanúšikov mal Peter na podujatí samozrejme omnoho viac. Vzduchom lietali vyznania lásky, užasnuté výkriky detí aj dospelých. Tak, ako je jeho excelencia Albert druhý pánom monackého kniežactva, tej slovenskej hrude stále vládne nefalšovaná Saganománia. 

Mimoriadny deň pre maratóncov. Eliud Kipchoge ako prvý človek v histórii prelomil magickú hranicu dvoch hodín: 

Milan Zamboj

Milan Zamboj

Milovník tanca, pohybu a poctivých strapačiek spojil svoj pracovný život s televíziou JOJ rok po začiatku jej vysielania. Vo voľnom čase sa venuje spoznávaniu turistických krás západného Slovenska.

Viac článkov od autora