Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Je to jeden veľmi silný príbeh, opisuje seriál Za sklom šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy
Zdielať na

Je to jeden veľmi silný príbeh, opisuje seriál Za sklom šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy

BRATISLAVA / O novej sérii seriálu Za sklom a do akej miery bude trojka prepojená s realitou – to už naznačí profesia nášho ďalšieho hosťa v štúdiu Novín o 12. Nie je to ani herec, ani režisér, ani scenárista. Je to šéfredaktor portálu Aktuality.sk

Do štúdia Novín o 12 prišiel kolega a šéfredaktor Jána Kuciaka Peter Bárdy. 

Aká bola reakcia na zapojenie príbehu Jána Kuciaka do televízneho prostredia seriálu?

"V prvej chvíli som sa vystrašil, že ako sa toho scenáristi ujmú a čo z toho na konci dňa vzíde," priznal Bárdy. Postupne však ocenil výber ľudí, ktorý za tvorbou seriálu stoja. 

Ťažko hľadať hranicu medzi fikciou a realitou, ako to vníma práve Peter Bárdy? 

"Je to mimoriadne tenká hrana, ale mne to neprekáža. My sme si ten prvý diel pozreli v redakcii, za čo ďakujeme, a po prvých minútach sme sa zrazu s tým dielom zžili a na konci toho prvého dielu sme už len ticho všetci sedeli a pozerali sme sa na monitor, pretože to bolo tak sugestívne a tak do veľkej miery presné a zmazalo sa vlastne to, že kde je tá fikcia a kde je tá realita. Aj pre ľudí, ktorí nepoznajú súvislosti, môžem garantovať, že to je jeden veľmi silný príbeh," poznamenal. 

V seriáli sa objaví aj postava šéfredaktora zavraždeného novinára. 

"Z toho mám dosť vážny stres, lebo ja si to ešte stále veľmi živo predstavujem, tie udalosti, ktoré sa stali pred vyše rokom a pol a nie som s nimi úplne ešte vyrovnaný ešte stále, lebo to je naozaj niečo, s čím sa človek asi veľmi ťažko vyrovná do konca života, preto pre mňa bude do veľkej miery stresujúce vidieť človeka, ktorý stvárňuje pozíciu šéfredaktora v médiu, v ktorom zavraždia novinára," približuje Bárdy. 

Viac z rozhovoru nájdete vo videu.

Súvisiace články