Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zberatelia z celého Slovenska si v piatok a sobotu vymieňajú cenné zberateľské kúsky
Zdielať na

Zberatelia z celého Slovenska si v piatok a sobotu vymieňajú cenné zberateľské kúsky

BRATISLAVA / Zberatelia z celého Slovenska si v piatok a sobotu vymieňajú nielen skúsenosti, ale aj cenné zberateľské kúsky. 180 vystavovateľov z vyše 20tich krajín ponúka na Bratislavských zberateľských dňoch nielen možnosť pozrieť si zaujímavosti, ale aj poradiť.

Zberatelia z vyše dvadsiatky krajín, mince, bankovky, minerály, starožitnosti ale aj historické plagáty a staré pohľadnice. No tento rok to nebolo to hlavné, kvôli čomu tu niektorí kempovali a stanovali pred vchodom viac než 24 hodín. Boli to suvenírové bankovky, teda obdoba suvenírových mincí z hradov.

"Predáva sa v troch motívoch. Na jednej je Bratislavský hrad," vysvetľuje hovorkyňa Incheby Martina Macková. 

Pokiaľ ide o známky či mince, pre zberateľov sú vzácnejšie tie, ktoré vyjdú v nižšom náklade. "Je to taký paradox, že tí všetci zberatelia by sa chceli dostať k tým minciam a zároveň chcú, aby boli tie náklady najnižšie," povedal Milan Kubík z Mincovne Kremnica. Tohtoročnou novinkou sú staré knihy a vinylové platne. Zbierať sa ale dajú aj staré hračky. "Ak má niekto doma staré mince a nevie, či ukrýva poklad a či majú nejakú hodnotu, môžu sa prísť poradiť bezplatne," dodáva Macková. 

Súvisiace články