Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ženy sa v 33 rokoch začínajú meniť na svoje matky, tvrdia odborníci
Zdielať na

Ženy sa v 33 rokoch začínajú meniť na svoje matky, tvrdia odborníci

Archívna reportáž

LONDÝN / Pre mnoho žien nie je predstava, že sa začnú podobať svojim matkám, nijako lákavá - a snaží sa tejto premene všetkými prostriedkami zabrániť. Avšak nový prieskum naznačuje, že ich snahy sú márne a táto zmena je nevyhnutná.

Podľa štúdie, ktorú vykonal londýnsky chirurg Julian De Silva, sa ženy začnú meniť k podobe svojich matiek, keď dosiahnu vek 33 rokov. Vtedy začnú preberať ich zvyky, vkus i postoje, bez toho, aby do tej doby tušili, že k čomukoľvek z toho môžu inklinovať. To platí obzvlášť v prípade, že žena nedávno porodila svoje prvé dieťa.

Toto správanie zahŕňa prijímanie rovnakých spôsobov napomínania a vychovávania detí, prevádzkovanie rovnakých koníčkov a dokonca aj sledovanie rovnakých televíznych relácií ako ich matky. Tiež muži sa zhruba v tom istom veku začínajú premieňať vo svojich otcov, uviedol pre server Daily Mirror Da Silva. Začne sa im páčiť rovnaká hudba a prijímajú zhodné politické postoje.

Okrem toho, že sa začíname správať ako naši rodičia, mnohí z nás sa im tiež s postupujúcim vekom začíname viac podobať. "Hlavným spúšťačom je, keď sa staneme rodičmi, a dôležité sú tiež faktory zo životného štýlu," tvrdí Da Silva. "Je to nevyhnutná súčasť starnutia, ale zároveň ide o proces, ktorý sa mnoho ľudí snaží čo najviac odsúvať. Preto sa tiež tento vek zhoduje s dobou, kedy ľudia priemerne absolvujú prvý zákrok plastickej chirurgie," dodal.

Matka sa svojho dieťaťa zastala v škole, v škole ho mal šikanovať učiteľ:

Súvisiace články