Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Neuveriteľná technika skladania Rubikovej kocky. Svet má nového rekordmana
Zdielať na

VIDEO: Neuveriteľná technika skladania Rubikovej kocky. Svet má nového rekordmana

PEKING / Neuveriteľný výkon podal len 13- ročný chlapec, ktorý sa okamžite zapísal do Guinnessovej knihy rekordov. Rubikovu kocku, teda rovno tri kocky, poskladal naraz. Použil pri tom ruky aj nohy.

Ťien-jü Čchüe sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov rovno s dvoma svetovými rekordmi. Naraz dokázal poskladať 3 Rubikove kocky. Za jednu minútu a 36,39 sekúnd poskladal tri kocky tak, že v každej ruke poskladal jednu kocku, tretiu ale dokázal poskladať nohami. Chlapec je teraz držiteľom nielen titulu za najrýchlejší čas ale aj za to, že to dokázal prvý na svete. 

"Na tieto dva pokusy o rekord som sa dlho pripravoval. Ale až teraz som to zvládol. Keď používate naraz obe ruky a nohy, je to náročné na pozornosť a koordináciu. Veľa výziev vyzerá nemožne, ale čím dlhšie na nich budete pracovať, tým sa stanú reálnejšími," vyjadril sa mladík. 

S kockou sa začal hrať už keď mal 6-rokov. Okrem týchto dvoch rekordov, už v minulosti dokázal v najrýchlejšom čase zložiť tri Rubikove kocky počas žonglovania. Pred necelým mesiacom tiež vytvoril rekord v skladaní kocky hore nohami. 

Súvisiace články